نکات نگهداری صحیح از کولر گازی و اسپلیت
نکات نگهداری صحیح از کولر گازی و اسپلیت به شما در کاهش مصرف برق و افزایش عمر کولر گازی کمک خواهد کرد. برای بهره برداری برای سال ها طولانی از کولر گازی و اسپلیت باید فیلترها، کویلها و پره های کولر گازی به طور مرتب تعمیر و نگداری شوند. در کنار رعایت موارد زیر می توانید اطمینان حاصل کنید که کولر گازی شما سال های طولانی به درستی کار می کند.
نکات نگهداری صحیح از کولر گازی و اسپلیت
- روش نصب کولر گازی
- آموزش نصب کولر گازی
- روش نصب اسپیلت
- شارژ کردن کولر گازی
- نصب یونیت داخلی و خارجی کولر گازی
- روش نصب اسپیلت
- عایق کاری کولر گازی

نگهداری از کو.لر گازی
نحوه نصب کولر گازی
اگر دستگاه سرمایشی و گرمایشی شما سقفی باشد باید حتما دقت کنید که دستگاه را در فاصله مناسبی از زمین نصب کنید. در غیر این صورت تبادل حرارتی یا سرمایشی و گرمایشی به خوبی انجام نمی شود و هوای خنک و یا گرم به خوبی در محیط توزیع نمی شود.
توجه کنید که بایستی با توجه به دمای اتاق دمای دستگاه را تنظیم کنید. با تنظیم نامناسب دما فشار زیادی به دستگاه وارد می شود که موجب استهلاک کولر گازی و کاهش راندمان در طولانی مدت می شود.
پنل های داخلی اسپلیت را نباید در محیطی که هوای گرم و یا مرطوب جریان دارد نصب کرد چرا که این کار موجب می شود از میزان برودت دستگاه کاسته شود. همچنین موجب تقطیر رطوبت داخل دستگاه می شود که ایجاد آب گرفتگی در دستگاه می کند. علاوه بر این برای این که در دراز مدت دستگاه بازدهی مناسبی داشته باشد باید از ورود هوا بیرون به داخل اتاق و خروج هوای خنک محیط به بیرون جلوگیری کنید.

نکات نگهداری از کولر گازی
آموزش نصب کولر گازی
طریقه صحیح نصب انواع کولر گازی
یک از نکات نگهداری صحیح از کولر گازی و اسپلیت این است که دستگاه شما باید در محیطی که سرما و گرما به تمام نقاط آن می رسد نصب شود. به خصوص اگر قصد نصب دستگاه گرمایشی تان را دارید باید توجه کنید که گرما به همه قسمت های اتاق برسد و جریان هوا و توزیع دما به طور یکسان در تمام محیط پخش شود.
از نصب دستگاه های داخلی در محیط هایی که هوای اطراف آن ها دارای گرد و غبار و یا گرما و چربی است و ذارات ریز معلق درهوا موجود می باشد (از قبیل کارگاه های صنعتی، رستوران ها) خود داری کنید. این ذرات باعث می شوند فیلتر و فن دستگاه گرفته شود که اپراتور دستگاه را با مشکل مواجه می کند و همچنین در طی زمان موجب افت بازدهی کولر گازی اسپلیت می شود.
از نصب پنل های داخلی در محیط ها و کارگاه هایی که دارای دستگاه هایی هستند که که صدای شدید و لرزش در اطراف آن تولید می کنند، خودداری نمایید. زیرا این لرزش و صدای شدید مانند دستگاه تراش در شکل زیر میکروپروسسورهای دستگاه و یا قطعاتی از دستگاه که نسبت به صدا حساس هستند تاثیر می گذارد و در سیستم داخلی آن مشکل ایجاد می کند.

نصب و نگهداری پنل خارجی کولرگازی
شیوه نصب اسپیلت
در زمان نصب دستگاه اسپیلت دقت کنید تا ذرات ریز یا گرد و غبار محیط اطراف وارد لوله های مبرد دستگاه نشود، زیرا این ذرات موجب می شوند تا لوله دچار گرفتگی شده و کمپرسور دستگاه دچار آسیب شود و حتی امکان دارد موجب شود کمپرسور نیاز به تعویض داشته باشد و از طول عمر مفید آن کاسته شود.
در صورتی که سر لوله دستگاه باز باشد بایستی حتما آن را با یک درپوشی ببندید تا این ذرات وارد لوله دستگاه نشوند. علاوه بر این امکان دارد درون لوله های دستگاه هنگامی که به تازگی آن را خریداری کرده اید، گرد و خاک یا ذرات ریزی وجود داشته باشد، بنابراین بهتر است لوله های دستگاه را بعد از خرید با استفاده از گاز ازت تمیز کنید تا از وجود ذرات احتمالی پاک شود.
علاوه بر محافظت لوله های دستگاه از گرد و غبار باید مراقب باشید تا آب داخل سیستم داخلی دستگاه و لوله های مبرد نشود. با وارد شدن اب به لوله مبرد لوله مویین بسته می شود و در نهایت کمپرسور دستگاه آسیب می بیند. علاوه بر این اگر سر لوله باز باشد بایستی از ورود آب به درون آن جلوگیری شود. بهتر است از نصب دستگاه در هوای بارانی خود داری کنید زیرا امکان دارد قطرات باران وارد لوله شود.
در زمان نصب کولر گازی اسپلیت جهت جلوگیری از ورود هوا به داخل دستگاه، وقتی درپوش را باز می کنید بلافاصله به دستگاه متصل کنید زیرا با ورود هوا و رطوبت به داخل دستگاه فشار درون سیستم غیر طبیعی می شود و همچنین این کار ممکن است موجب ایجاد اسید در سیستم شود که ادامه این روند در دراز مدت موجب آسیب به کمپرسور دستگاه می شود.

نحوه نصب و نگهداری از کولر گازی
شارژ به موقع کولر گازی
در زمان شارژ کولر گازی هرگز کپسول را سر و ته نگه ندارید زیرا با این کار مایع درون کپسول وارد کمپرسور می شود و مایع وارد شده در کمپرسورموجب خرابی آن می شود زیرا این مایع تراکم پذیر نیستند.
در خصوص مایع مبرد نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد این است که جهت تمیز کردن لوله های مبرد از کپسول گاز اکسیژن استفاده نکنید زیرا با ترکیب مبرد و اکسیژن انفجار ایجاد می شود. علاوه بر این با ورود اکسیژن به محفظه کمپرسور و ترکیب با روغن کمپروسور امکان ایجاد آتش سوزی و یا حتی انفجار وجود دارد.
به هیچ عنوان سر لوله های دستگاه را باز نگذارید و در صورتی که کار نصب دستگاه به هر دلیلی قرار است با تاخیر صورت گیرد، حتما با درپوش پارچه ای دو طرف لوله را بپوشانید تا مانع ورود رطوبت، گرد و غبار و هوا به داخل آن شوید. زیرا با ورود ذرات معلق در هوا کولرگازی شما در زمان کمی دچار آسیب شود.
در خصوص لوله درین توجه کنید که دور تا دور این لوله باید با چسب آب بندی شود، همچنین سر دیگر این لوله که استفاده نمی شود را حتما با درپوش بپوشانید.
همچنین پس از اینکه کار نصب کولر گازی را با توجه و رعایت نکات ایمنی عنوان شده در بهترین محل انجام دادید، لوله و اتصالات را از نظر عدم وجود نشتی بررسی کنید.
در هنگام لوله کشی توجه داشته باشید که فاصله لوله تا دستگاه خارجی نباید بیش از حد باشد. در صورتی که لوله کشی شما فاصله زیادی داشته باشد باعث می شود بازدهی دستگاه افت پیدا کند و همچنین جریان هوا در آن با مشکل مواجه می شود و در نهایت موجب گردش روغن به طور نامناسب در کولرگازی در مدت کوتاهی باعث خرابی و فشار در کمپرسور می شود.

نگهداری صحیح از اسپلیت
نصب دستگاه داخلی و بیرونی کولر گازی
یونیت داخلی و بیرونی کولر گازی نباید در ارتفاع غیر استاندارد وغیر معمولی از سطح نصب شود. زیرا در این صورت کمپرسور دستگاه در یونیت داخلی دچار روغن گرفتگی می شود و بازگشت دوباره آن به پنل خارجی موجب آسیب دیدن کمپرسور و کاهش طول عمر آن می شود.
نکات نصب اسپیلت
در صورتی که نیاز به نصب زانو در مسیر لوله ها می باشد حتما بایستی توجه کنید که از دستگاه لوله خم کن با زاویه مناسب استفاده کنید. علاوه بر این بهتر است مسیری را برای نصب لوله انتخاب کنید که نیاز به کمترین میزان خم کاری باشد. در زمان خم کاری نیز دقت کنید که لوله ها له یا دو پهن نشود.
اندازه لوله مبرد باید به صورتی باشد که گاز مبرد در آن به راحتی جریان یابد. اگر لوله مبرد در اندازه غیر استاندارد و غیر عادی باشد نمی توان انتظار عمر مفید طولانی یا کارکرد صحیح از آن داشته باشید. اگر لوله مبرد شما طولانی باشد جریان گاز مبرد در آن به کندی صورت می گیرد که این مسئله باعث بازگشت روغن به کمپرسور می شود که در این صورت کمپرسور را دچار آسیب می کند. علاوه بر این اگر لوله های گاز مبرد کوچکتر از حد استاندارد و عادی خود باشد باعث افت فشار کولر گازی می شود و موجب می شود نتواند به خوبی وظیفه خود را ایفا کند.
عایق کاری اسپلیت
عایق کاری لوله های مبرد یک دیگر از نکات نگهداری صحیح از کولر گازی و اسپلیت می باشد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دقت کنید که در صورت عدم عایق بودن لوله های مبرد از ظرفیت دستگاه کاسته می شود و موجب به وجود آمدن فشار غیر طبیعی به آن می شود. در صورت قرار دادن دو لوله مایع و گاز در کنار هم باید حتما از عایق استفاده کنید.
در مسیر سیستم یک شیر سه راه وجود دارد. این شیر سه راهه باید باز شود. در صورتی که این شیر سه راه هنگام انجام کار بسته باشد گاز نمی تواند به کمپرسور بازگردد. رعایت این مورد دارای اهمیت بالایی است زیرا اگر شیر سه راهه بسته باشد دستگاه اصلا کار نمی کند و در نتیجه برودت و یا گرما ایجاد نمی کند. در صورت مواجه با این مشکل در دستگاه خود باید مطمئن شوید که شیر سه راهه باز باشد.