عیب یابی و رفع مشکل کولر گازی اسپلیت
عیب یابی و رفع مشکل کولر گازی اسپلیت از اولین اقداماتی است که برای سرویس و تعمیرات آن لازم است. عیب یابی کولر گازی از جمله کار هایی است که بایستی حتما توسط یک سرویسکار و یا تعمیرکار کولر گازی کار بلد انجام شود. حتما به طور سالانه اقدام به سرویس کولر گازی نمایید، زیرا در غیر این صورت میزان مصرف برق دستگاه افزایش میابد و در طولانی مدت به کولر گازی اسپلیت آسیب می زند. برای سالم نگه داشتن و افزایش طول عمر کولر گازی ها، برنامه ریزی منظم جهت عیب یابی و رفع مشکل کولر گازی اسپلیت می تواند کمک بسیاری برای این مقصود باشد. در این مقاله نگاهی به متداول ترین مشکلات کولر گازی اسپلیت و رفع آن ها میپردازیم.
همه چیز درباره تعمیر و عیب یابی کولر گازی
عیب یابی و رفع مشکل کولر گازی
در زمان گرم شدن و افزایش تدریجی دمای هوا، آخرین چیزی که شما می خواهید این است که کولر گازی شما خراب و یا خاموش شود. راحتی ساکنین ساختمان و ایجاد دمای متعادل و مطلوب مسئله ای حیاتی می باشد. در این از متداول ترین ایراداتی که می توان با عقل سلیم و با استفاده از شیوه های عیب یابی ساده و نگهداری سیستم های کولرگازی از آن ها بپرهیزیم را نام می بریم:
روشن نشدن کولر گازی
اولین مسئله ای که شما را در ابتدای عیب یابی کولر گازی اسپلیت می ترساند، زمانی است که شما دستگاه را روشن نموده و هیچ علائم حیاتی از ان دریافت نمی کنید یعنی نه چیزی از ان می شنوید و نه چیزی حس می کنید. یک از علت های آن نبود برق می باشد که این مشکل می تواند به یک فیوز پریده و یا یک مدار خراب مربوط باشد. این بدان معنی است که بایستی فیوز و یا مدار مورد نظر را تعویض کنید. چنین مشکلی می تواند از سیم کشی خراب یا مشکلات ترموستات باشد.
قطعیهای ترموستات
در صورت خرابی و یا کالیبره نشدن ترموستات، دستور روشن شدن را به کولر گازی ارسال نمی شود. اگر شما ترموستات را بر روی کم تریت دما تنظیم کرده باشید و سیستم هنوز روشن نشده باشد، بدین معنی است که با تعمیر کار کولر گازی اسپلیت تماس بگیرید. او به احتمال زیاد ترموستات را کالیبره می کند و یا در صورت خراب بودن آن را تعویض می کند. مدل های فدیمی تر ترموستات ها که چرخشی (ساعتی) هستند بیشتر درگیر مشکل کالیبره می شوند. از جهتی دیگر در برخی مواقع، ترموستات های قابل برنامه ریزی جدید را به راحتی نمی توان برنامه ریزی کرد.
هنگامی که در حال عیبیابی سیستم کولر گازی اسپلیت خود هستید، بهتر است از دفترچه راهنمای ترموستات کمک بگیرید تا مطمئن شوید که برنامهریزی آن درست انجام شده است.
کمبود سرما خنک کننده کم مساوی با بازده پایین
بعضی مواقع عیب یابی کولر گازی منجر به کشف یک واحد عملیاتی با بازده کم میشود که علت آن می تواند کمبود یک مایع خنک کننده باشد. در صورتی کهع سطح مایع خنک کننده پایین باشد، معمولا دلیل آن این است که یا به اندازه کافی مایع درون ان ریخته
در صورتی که متوجه شدید که فضای شما به اندازه مطلوب خنک نشده و یا هوا مناسب نیست، تقصیر امکان دارد با سطح پایین خنک کننده شما باشد. اگر سطح خنک کننده تنظیم نباشد، گرما و رطوبت به اندازه کافی از هوا خارج نمیشود. مایع خنک کننده همچون خون برای واحد کولر گازی یا موتور روغن در ماشین شما عمل می کند .
تعمیر کار کولر گازی ممکن است در زمان بررسی یک نشتی را پیدا کند، اما متاسفانه این مسئله فقط با پر کردن مجدد مایع خنکک کننده پایان نمی یابد. زمانی که یک ماشین به طور منظم به روغن نیاز دارد، نشان دهنده یک مشکل بزرگتر است. در کولر گازی ها هم به همین منوال پایین بودن سطح خنک کننده معمولا نشان دهننده نشتی می باشد و شما نیاز به تکنسین های مجرب کولر گازی اسپلیت برای رفع این مشکل خواهید اشت. اگر تعداد زیادی نشتی پیدا شد، احتمالا وقت تغییر تمامی واحد عملیاتی می باشد.
مشکلات کندانسور موجب گرما میشود
در زمان تعریف نقشه عیب یابی کولر گازی اسپلیت، سیم پیچ کندانسور را از قلم نیندازید. کندانسور دارای نقش مهمی است. این قطعه مسئول گرفتن گرما از محیط و خارج کردن آن از ساختمان است.
سیم پیچ کندانسور جزو قسمت های خروجی واحد عملیاتی شماست، که این بدین معناست که در معرض آلودگی خاک، دوده و کثیفیهای موجود در هوا قرار دارد. اگر سیمپیچها کثیف باشند، انتقال گرما با مشکل رو به رو می شود که موجب افزایش کارکرد دستگاه شده و سرعت اصطکاک و خرابی آن را افزایش می دهد.
وقتی که که کار شما برای عیب یابی کولر گازی شروع می شود باید توجه کنید که سیم پیچ تبخیر کننده شما امکان دارد علت دمای نامناسب و یا بالا باشد. این سیم پیچ شامل خنک کننده است که گرما را جذب می کند. هنگامی که جریان هوا قطع باشد، یک لایه یخ بر روی سیمپیچ تبخیرکننده تشکیل می شود. اگر این اتفاق بیافتد، امکان دارد که دستگاه شما یا هوای گرم بیرون بدهد و یا به طور کل هوایی بیرون ندهد. جریان هوای محدود امکان دارد به دلیل کثیف بودن فیلترهای هوا، کمبود مایع خنک کننده و یا جریان مسدود شده هوای برگشتی در کانالکشی شما باشد؛ که ما را به سوی شناسایی مشکل بعدی در زمان اجرای پروژه عیبیابی سیستم کولر گازیتان هدایت میکند.
سنسور اتاق چیست؟
قطعه کوچکی است که جنس آن از مقاومت الکترونیکی است که با تغییرات دمای خانه مقدار مقاومت آن تغییر می کند و برد الکترونیکی متوجه تغییرات دمای مکان می شود.
سنسور لوله چیست ؟
همانند سنسور اتاقی یک مقاومت از نوع متغیر است که پوششی مسی دارد و به لوله های داخل پنل کولرگازی چسبیده است و دمای لوله ها را به برد الکترونیکی اعلام می کند.
گفتنی است درصورت مشاهده هرنوع حالت غیر عادی در کولر گازی و یا هنگامی که کولرگازی باد خنک نمی آورد و مثل یک فن کار می کند حتما کولرگازی را خاموش نمایید.
متاسفانه برخی از کاربران به دلیل عدم آگاهی از مکانیزم کار کولرگازی، زمانی که کولر گازی باد خنک نمی آورد آن را خاموش نمی کنند و به طور مثال کولرگازی اسپلیت از شب تا صبح کار می کند و بعنوان یک پنکه استفاده می شود. این کار موجب آسیب دیدن کمپرسور کولر گازی می شود که گران ترین و مهم ترین قطعه کولرگازی می باشد.
کمپرسور کولرگازی
امکان دارد به خاطر یک مشکل خیلی ساده و کم هزینه ، و به خاطر سهل انگاری و روشن ماندن دستگاه ، صدم جدی به کمپرسور وارد شده و باید کمپرسور کولرگازی تعویض شود.
کار خازن کولر گازی
خازن قطعه ای است الکترونیکی که وظیفه راه اندازی کمپرسور کولر گازی از حالت سکون را بر عهده دارد. خازن برق را ذخیره می کند و در زمان نیاز کمپرسور آن را تامین می کند. در هنگام روشن کردن کولر گازی، کمپرسور کولر گازی در کوتاهترین زمان مجبور است از حالت سکون به دور بالایی برسد که بدون داشتن خازن و سیم پیچ استارت، نمی تواند این کار را انجام دهد. خازن در لحظه اول برق زیادی به سیم پیچ استارت وارد م یکند تا سیم پیچ استارت بتواند کمپرسور را از حالت سکون به حرکت در آورد. در نتیجه خازن در کولر گازی به عنوان راه انداز کمپرسور استفاده می شود.
برخی از ایرادات و مشکلات کولرگازی اسپلیت :
- آبریزی کولر گازی
- وزش باد گرم از کولر گازی
- عدم وزش باد خنک کولر گازی اسپلیت
- روشن نشدن کولر گازی
- کولرگازی پرتاب باد کمی دارد.
- کمپرسور کولرگازی کار نمی کند.
- کولرگازی گاز خالی کرده است .
- کنترل کولرگازی کار نمی کند.
- کولرگازی صدای غیر معمولی دارد.
در چه صورت به تعمیر کار نیاز پیدا می کنید
دو نوع مکانیسم در کمپرسور کولر گازی به کار رفته است. نوعی از کمپرسور ها با استفاده از انرژی الکتریکی، روتور به کار افتاده و با کوپل شدن به سایر قطعات مکانیکی کمپرسور، پیستون را به حرکت در می آورد وگاز را از یک جهت به داخل سیلندر می مکد وپس از آن که فشار لازم را به گاز وارد آورده ، آن را بدرون لوله رفت جاری می کند.
نوع دیگر کمپرسور ها میل لنگ و پیستون ندارد وخود روتور در حال چرخش (بواسطه شکل خاصی که دارد) از مسیر ورودی به سیلندر، گاز را مکیده و وارد لوله رفت می سازد. به این کمپرسور ها، کمپرسور های دورانی گفته می شود.
در کولر های گازی از خازن و یا در بعضی کولرها، از دو خازن جهت به وجود آوردن گشتاور به هنگام راه اندازی کمپرسور استفاده می شود. روش متداول به کار گیری خازن به این صورت است که یک خازن برای راه اندازی موتور فن ویک خازن برای راه اندازی کمپرسور مورد استفاده قرار می گیرد.
خدمات تعمیر و عیب یابی
عیب یابی و تعمیر کولر گازی اسپلیت یکی از خدماتی است که در یکزمان به خصوصی از سال به دلیل شرایط آب و هوایی با تقاضای بسیار زیاد مواجه شده تاست، که به دلیل نیاز سریع به این خدمات گاهی اوقات با کمک گرفتن از افراد غیر متخصص علاوه بر انجام نشدن تعمیرات کولر گازی در زمان کوتاه با توجه به پرداخت هزینه، مشکل همچنان باقی می ماند و حل نمی شود.
ما بهعنوان یک مرکز تخصصی کار عیب یابی و رفع مشکل کولر گازی اسپلیت را سالهاست به صورت کاملاً حرفه ای و علمی به انجام می دهیم و توصیه می کنیم که اگر تمایل دارید در فصل گرم سال با این مشکلات برخورد نکنید به دو توصیه زیر توجه فرمایید تا تابستانی خنک و بدون استرس را تجربه کنید…
1- پیشگیری و مراقبت آگاهانه (سرویس کولر گازی)
2- عیب یابی و رفع مشکل (انجام تعمیرات توسط تعمیرکاران متخصص)